SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: GNS200416
GNS200416
Kindergeneeskunde
Cursus informatie
CursuscodeGNS200416
Studiepunten (EC)3
Inhoud
Doelstelling en inhoud.
Het doel van het pathofysiologieblok Kindergeneeskunde is de student kennis te laten nemen van de specifieke aspecten van ziekte en gezondheid op de kinderleeftijd.
 
Werkvormen en weekstramien
Gedurende 5 weken worden in plenaire interactieve werkcolleges de belangrijkste onderwerpen van de kindergeneeskunde besproken door zowel kinderartsen als kinderarts-subspecialisten (inclusief neonatologen en genetici). Er zijn zowel plenaire/interactieve/werkcolleges als enkele webcolleges From bench to bedside. De ‘From bench to bedside’-lezingen zijn bedoeld voor verdere verdieping en vertaling van researchactiviteiten naar de dagelijkse praktijk. Daarnaast is er ruimte voor radiologieonderwijs en extra aandacht voor farmacologie en Gezondheid & Maatschappij. Er is voldoende ruimte voor zelfstudie.
 
Plaats in het curriculum
Kindergeneeskunde vindt plaats in week 16 (17 en 18 is vakantie) en 19 t/m 22 van jaar 2 (kalenderweken 51 en 2 t/m 5).
 
Literatuur
Het blok is gebaseerd op de volgende bronnen: 

Verplicht:  Kindergeneeskunde J. van den Brande, H. Heymans, L. Monnens. - 3e geh. herz. dr. - Maarssen : Elsevier/Bunge, Febr 2010 

Optioneel leerboek:  Illustrated textbook of paediatrics  [ed. By] Tom Lissauer, GrahamClayden. – 3rd ed., - Edinburgh [etc.] : Mosby, 2003; ISBN: 0723431787
 
Voor meer achtergrondkennis en verdieping raden wij aan:
Nelson Textbook of Pediatrics. Robert M. Kliegman, Richard E. Behrman, Hal B. Jenson. Elsevier Health, March 2011
 
Zie ook: standaard boekenlijst
 
Toetsing
Twee keer per jaar is er een schriftelijke/digitale toets (één reguliere toets en één herkansing). De toetsing bestaat grotendeels uit open vragen.
 
Contactpersoon:
Dr. K. Koop  mail:  K.Koop@umcutrecht.nl
SluitenHelpPrint
Switch to English