SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: GNM105016
GNM105016
Keuze Master 1
Cursus informatie
CursuscodeGNM105016
Studiepunten (EC)8
Inhoud
Inhoud
In Master jaar 1 en 2 van CRU+ zijn er twee perioden van 6 weken ingeroosterd voor keuzeonderwijs. Voor de meeste studenten valt
keuzeperiode 1 in Master jaar 1 (Keuze Ma1) en keuzeperiode 2 in Master jaar 2 (Keuze Ma2).
 
Let op ! Het is belangrijk om tijdig het document ’Richtlijnen en criteria keuzeonderwijs in Master jaar 1 & 2’ goed te bestuderen. Ze zijn te vinden op Blackboard community ‘Keuzeonderwijs master jaar 1 en 2 (CRU+) en op de website van Geneeskunde. Ook hebben de studenten deze tegen het einde van jaar 3 in de Bachelorfase per mail ontvangen, samen met een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over dit studieonderdeel.
 
Doelstellingen en inhoud
 Het doel van het keuzeonderwijs in Master jaar 1 & 2 is om:
▪ de student in staat te stellen om zijn/haar gebieden van bijzondere interesse nader te kunnen exploreren,
▪ de student te stimuleren om meer kennis in de diepte op te doen,
▪ de student kennis te laten maken met de vele aspecten van het klinische en wetenschappelijke werk.
 
Het keuzeonderwijs speelt zich af op het niveau van een Master jaar 1 & 2 student. Van de student wordt - in samenspraak met een begeleider - een individuele invulling van het keuzeonderwijs verwacht.
 
Invulling
Het keuzeonderwijs kan verschillende vormen aannemen, zoals een eerste stap in de richting van wetenschappelijk onderzoek, een vakinhoudelijke verdieping op een bepaald terrein, een keuzecoschap of  een keuzeproject  in het  UMC Utrecht of buiten het UMC Utrecht  (maar wel gerelateerd aan de medische studie), etc.
 
Bij invulling van de keuzeperioden moet je rekening houden met de verschillende voorwaarden (zie document ‘Richtlijnen en  criteria  keuzeonderwijs in Master jaar 1 & 2’)
 
Toetsing
De inhoudelijke beoordeling geschiedt aan de hand van een aantal criteria, weergegeven op een speciaal beoordelingsformulier. Criteria zijn: A. opzet van het programma, B. Uitvoering van het programma, C. Schriftelijke verslaglegging, D. Eindgesprek en/of presentatie en E. Algemene indruk. De beoordeling wordt door de (hoofd)begeleider vastgelegd op een daarvoor bestemd beoordelingsformulier. Beoordeling professioneel gedrag geschiedt aan de hand van het beoordelingsformulier professioneel gedrag.
 
De ingevulde beoordelingsformulieren, het volledig ingevulde aanmeldingsformulier én het schriftelijke verslag dienen uiterlijk 6 weken na beëindiging van de opgegeven stageperiode digitaal beschikbaar te zijn voor de coördinatoren van het keuzeonderwijs (via het elektronische portfolio Scorion). De student is verantwoordelijk voor het op tijd afronden van het keuzeproject.
 
De examinator zal doorgaans de beoordeling van de begeleider overnemen, maar pas studiepunten toekennen, wanneer hij er zich van heeft overtuigd, dat het projectresultaat en de beoordeling in overeenstemming zijn met de criteria en de kwaliteit van het keuzeonderwijs en er bij controle geen plagiaat is vastgesteld.
SluitenHelpPrint
Switch to English